Zoekt u een inkomens­­verzekering die
het best bij u past?

Inkomensverzekeringen

Het kan iedereen overkomen, je raakt werkloos of wordt ziek of je partner overlijdt. Dat kan grote gevolgen hebben voor je inkomen. Terwijl je wel je huur of hypotheek moet blijven betalen. Daarvoor kun je een verzekering afsluiten: een inkomensverzekering. Soms is dat zelfs verplicht.

Er zijn veel verschillende inkomensverzekeringen, ze zijn in twee typen te verdelen:

 

1. Verzekeringen die te maken hebben met werk en inkomen

Met deze verzekeringen ben je verzekerd als je onverwacht minder inkomsten hebt door ziekte of arbeidsongeschiktheid:

  • Arbeidsongeschiktheidsverzekering: hiermee zijn ondernemers verzekerd als ze door een ongeval of ziekte niet kunnen werken.
  • WIA-verzekeringen; hiermee ben je als werknemer beschermd als je gedeeltelijk, tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt raakt. Je inkomen kan dan immers flink teruglopen waardoor je mogelijk je vaste lasten niet meer kunt betalen.

2. Verzekeringen die je kunt (of moet) afsluiten bij het kopen van een huis.

Sluit je een hypotheek af, dan ga je een verplichting aan voor langere tijd. Het gaat immers om een grote lening die je over langere periode terug moet betalen. Voor het risico dat dat niet meer lukt, kun je je verzekeren. Voorbeelden:

  • Woonlastenverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering
  • Levensverzekering of levenhypotheek

Voor wie en waarom?

Welke verzekering geschikt is voor jou hangt af van je persoonlijke situatie. Ben je ondernemer of in loondienst? En wat is de verhouding tussen de premie die je moet betalen en de uitkering? Ook kun je ervoor kiezen verzekeringen te combineren. Veel mensen sluiten bijvoorbeeld een levensverzekering en een overlijdensrisicoverzekering af. Daardoor keert de verzekering uit aan het einde van de hypotheekperiode, of bij eerder overlijden.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Martin

06 57 109 029

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Martin

06 57 109 029